Pittenzakken  van tarwe kunnen in de vriezer én in de magnetron. Het helpt echt! Wat voor de één kan helpt hoofdpijn te verminderen kan het bij de ander juist verergeren. Er is bewijs dat zowel warmte als koude kan helpen en dit heeft allemaal te maken met de spieren en bloedvaten.

Koude pittenzak als pijnremmer!
Er wordt gedacht dat de kou de bloedvaten vernauwt (een proces dat bekend staat als vasoconstrictie), wat mogelijk een verminderde stroomafwaartse bloedstroom veroorzaakt en de hoofdpijn vermindert. Een koude  pittenzak kan ook oedeem (zwelling) verminderen.

De mogelijke neurologische effecten van koude behandeling op migraine kunnen zitten in het feit dat de kou je vermogen om de pijn te voelen remt, een proces dat analgesie wordt genoemd.

Hoofdpijn en warmte
Warmte stimuleert zenuwuiteinden (thermoreceptoren genoemd) die de pijnsignalen van dat gebied naar de hersenen kunnen blokkeren. Warmt verhoogt ook de bloedtoevoer naar het hoofdpijn gebied en ontspant spieren. Aangenomen wordt dat de verhoogde bloedstroom helpt bij pijn omdat het zuurstof, eiwitten en andere voedingsstoffen naar het pijnlijke gebied verhoogt.

Gratis thuisbezorgd!
Bestel bij VHHV een warmte shawl met PIT (zie voorbeelden) van 70 x 20 cm, gevuld met biologisch lijnzaad voor € 27,50 compleet in hoes naar keus en gratis thuisbezorgd!. Stuur een e-mail naar infovhhv@gmail.com en u krijgt binnen 24 uur antwoord met pit!

PS: losse hoes zonder vulling €10,-

  • VAN HOUTEN VOOR HANDEN & VOETEN

    VHHV is al jaren het vertrouwde adres voor massages, schoonheids- behandelingen, pedicure en manicure in de regio Rotterdam. Maak geheel vrijblijvend een afspraak of neem contact met mij op om u te laten informeren.