Voeten worden steeds langer en breder. De gemiddelde Britse voet is nu twee maten groter dan in de jaren zeventig. Dat blijkt uit een onderzoek van het College of Podiatry.
Zo’n 2000 inwoners van het Verenigd Koninkrijk vulden een enquëte in over hun voeten. Mannen hebben gemiddeld een Engelse schoenmaat 10, wat overeenkomt met de Nederlandse maat 44-44,5. In de jaren zeventig hadden ze gemiddeld nog maat 8, oftewel 42. Britsen vrouwen dragen gemiddeld maat 6 (39-39,5), terwijl ze 40 jaar geleden gemiddeld nog pasten in een maat 4 oftewel 37 volgens het Nederlandse systeem.

Zere voeten
Sommige respondenten gaven aan dat hun voeten de afgelopen jaren gegroeid zijn. Ruim een kwart van de mannen en 41 procent van de vrouwen zei dat hun voeten langer of breder geworden waren. Een vijfde vindt het lastig om schoenen te vinden die breed genoeg zijn. Velen persen hun voeten daarom maar in schoenen die slecht passen. Iets minder dan een derde van de deelnemers heeft dagelijks of regelmatig zere voeten.

De voeten worden groter omdat we langer en zwaarder worden. Wat je maat ook is, het belangrijkste is dat je comfortabele schoenen draagt die goed passen, zegt Lorraine Jones, van het College of Podiatry, de onderzoeksafdeling van de Britse vereniging voor pedicures en podotherapeuten.

Bron: GezondheidsNet
http://www.gezondheidsnet.nl/mooie-en-gezonde-voeten/voeten-steeds-groter

  • VAN HOUTEN VOOR HANDEN & VOETEN

    VHHV is al jaren het vertrouwde adres voor massages, schoonheids- behandelingen, pedicure en manicure in de regio Rotterdam. Maak geheel vrijblijvend een afspraak of neem contact met mij op om u te laten informeren.